balget1

HIGHLAND CATTLE 

Sähköaidat, rakentaminen ja tekniikka ovat olleet osana toimintaamme jo kauan. Kokemusta lihakarjan kasvatuksesta ja laiduntamisesta peltoalueilla, metsissä, järven- ja merenrannalla on karttunut yli kaksikymmentä vuotta.

 

Kiinnostuksemme Skotlannin Ylämaankarjaan - Highland Cattle rotuun täyttyi viime vuosituhannen lopussa kun ensimmäiset kolme kantavaa hiehoa saapuivat Päivärinteen tilalle, Pohjois-Karjalaan Kiteelle. Siitä asti innostus tämän puritaanisten ominaisuuksien omaavan rodun kasvatukseen on vain kasvanut.

 

Siirsimme karjan ja maataloustuotantoamme eteläiseen Suomeen v.2009. Hangossa luomupeltoviljely, monilukuiset luonnonlaitumet merenrannalla ja metsäalueet tarjoavat ympäri vuoden ulkona viihtyville eläimille runsaasti tilaa, ravintoa ja suojaa. Talviruokinnassa käytämme luomusäilörehua, kuivaa heinää ja tarvittaessa vieroituksessa oleville vasikoille kotimaista luomuviljaa/hernettä. Rodun korsirehun käyttökyky ja terveys on erinomainen, eikä kasvatukseen tarvita teollisia väkirehuja. Haluamme aidosti jatkossakin hyödyntää tämän pihvirodun luontaisia ominaisuuksia ja tietenkin - turvallisilta laitumilta lautaselle asti!

 

Tervetuloa tutustumaan!

Havsgårdar Oy /Ab

Markku ja Arja Primietta

Lövkullantie 92 Lövkullavägen

Hanko 10900 Hangö

facebook: Havsårdar-Hanko

hc(a)havsgardar.fi